Hartelijk welkom


Ik ben Arthur Runkehl, uw gastheer tijdens uw bezoek op de “RunkehlSteiner Vernissage Hochburg“ en woon reeds 45 jaar in Hauwert. In 1976 kwam ik op 25 jarige leeftijd, samen met mijn inmiddels overleden partner, voor het eerst in contact met het pittoreske dorpje Hauwert. Wij waren destijds op zoek naar een boerderij met exploitatiemogelijkheden en Hauwert was voor ons liefde op het eerste gezicht. Na bezichtiging van de geschikte boerderij waren we gelijk verkocht. Begin 1977 zijn wij vervolgens vanuit het centrum van Berlijn naar Hauwert verhuist en mochten in Hauwert tot 1999 (22 jaar) met veel plezier “De Antiekboerderij“ exploiteren. Vanaf 1994 tot 2017 (23 jaar) hebben we eveneens in Hauwert en wederom met veel plezier een horecabedrijf geëxploiteerd. Vervolgens waren er vanaf 2017 op de “RunkehlSteiner Vernissage Hochburg“ flinke, ingrijpende verbouwingen en heeft er tevens nieuwbouw plaatsgevonden. Sinds 2018 ben ik opnieuw actief in de kunstwereld en wel met “Atelier-Galerie Arthur Runkehl“. 

In de 70er jaren van de vorige eeuw (het verre verleden), was ik ook al met andere creatieve zaken bezig zoals, o.a. als fulltime leraar op een beroepsschool en daarvoor als knipkunst-Meister werkzaam bij de Parijse firma “Jacky de Paris” en was voor deze firma, fulltime verbonden aan het Hilton Hotel in Berlijn. Daarna heb ik jarenlang creatief schilder- en restauratiewerk mogen uitoefenen op “De Antiekboerderij” en heb later in mijn gastronomische loopbaan, vele jaren, honderden, prachtige, vaak internationale bruidsparen en hun gasten mogen begeleiden, op de mooiste en meest romantische dag in hun leven. En dat allemaal in Hauwert, hoe mooi kan het zijn. 

Verder houd ik veel van de natuur en van mensen, die geven me kracht en creativiteit, en dat biedt wederom enorm veel impulsen voor nieuwe kunstzinnige mogelijkheden. Zo dans ik o.a. folklore in groepsverband en was hiermee reeds op internationale optredens in Zweden, België, Duitsland en zelfs in Amerika. Ook door mijn uitgesproken baarddracht kom ik de wereld rond. Zo vertegenwoordig ik het land Duitsland in het voorjaar van 2023, (waar ik in 2021, twee keer een 3e plaats behaalde tijdens de Deutsche Bartmeisterschaft en Bart-Olympiade) op de wereldkampioenschappen in Beieren. Zo veelzijdig en kleurrijk kan het leven zijn en ik voel me hierdoor dan zo af en toe, ook wel een klein beetje (levens)kunstenaar met een knipoog.

Mede namens het RunkehlSteiner team, ontmoet ik u graag als gasheer op de gezellige, sfeervolle “RunkehlSteiner Vernissage Hochburg” en kijk nu reeds uit naar uw komst.